Slogan-kozmetix.si

 

 

Boho Green Make-Up Slovenija - Ozaveščena lepota

 

Sledite Boho Green Make-Up

 

Facebook-Boho green make up Slovenija Boho Green Make-up Slovenija FacebookInstagram-Boho Green Make Up Slovenija

 

Boho Green Make-up: ozaveščena lepota, naravni pristop, trajnostni razvoj in cenovna dostopnost. To so glavne smernice blagovne znamke ekoloških ličil Boho Green Make-up.

 

Boho stil je svoj navdih dobil iz 60.let prejšnjega stoletja, iz časa revolucionarnega, boemskega in hipijevskega duhá ter močnega kreativnega toka. Boho svojo originalnost in unikatnost izraža z vrnitvijo k naravi (uporaba surovih rastlinskih materialov) kot alternativa običajni in vsakdanji kozmetiki, v katero vključuje ozaveščen in čist pristop za uporabnika (sledljivost bioloških surovih materialov, ekološka zasnova embalaže) upoštevajoč močno etično držo do vseh pomembnih obnovljivih in razvojnih segmentov.

 

 

Boho green Cosmetics je ekipa mladih ljudi iz Francije, ki s svojimi izdelki želijo širiti svojo ozaveščenost o škodljivih kemikalijah v kozmetiki, o okoljski problematiki in prikazati rešitve, ki obstajajo. S tem dokazujejo, da za lepoto ni potrebno trpeti, ne ljudem (zdravju koristne ekološke sestavine in certifikat Cosmebio, Cosmos Organic in Cosmos Eco), ne živalim (cruelty-free s certifikatom One Voice) in ne naravi (bio-razgradljiva in reciklažna embalaža), da so družbeno odgovorni (prispevek 1% finančnih sredstev za planet), so del združenja Slow cosmetique (kar zagotavlja izdelavo, prodajo in uporabo kozmetike z etičnim pristopom in ozaveščenostjo), ter uporabo lesa certifikata FSC (uporabo materialov v skladu s trajnostnim razvojem).

 

Boho Green Make-up so ekološka ličila, ki:

  • združujejo naraven pristop ter se tako zavzemajo za ozaveščeno lepoto

  • so izrazita in naravno pigmentirana

  • se zavzemajo za zagotavljanje ekološke kvalitete ličil.

  • Se zavzemajo za  dostopne cene

  • So aktivno družbeno odgovorna

  • Se zavzemajo za celovit ekološki pristop: poleg naravnih sestavin iz ekološke pridelave – certifikat Cosmebio - tudi skrb za okolje z bio-razgradljivo embalažo, 1% zneska za planet ter boj proti testiranju na živalih.

  • Se zavzemajo za smiselno potrošništvo, oziroma potrošništvo s pomenom

  • Zagotavlja velik delež veganskih izdelkov

      1% za planet

 

Boho Green ličila so certificirana CosmeBio, Cosmos Oragnic in Cosmos Eco kot naravna in ekološka ličila/organska ličila. Boho green kozmetika je izdelana iz certificiranih sestavin in obnovljivih virov, brez GSO (gensko spremenjenih organizmov), silikonov ali parabenov. Certifikat svetovnega združenja za organsko kozmetiko/ekološko kozmetiko COSMEBIO / COSMOS ORGANIC zagotavlja zavezanost k uporabi  ekoloških sestavin, kot so rastlinska olja, naravni voski, rastlinski izvlečki (npr. marelic), karitejevo maslo, sončnice, koruza itd. Materiali, ki jih Boho green uporablja za embalažo, so izdelani zgolj iz recikliranih materialov, za katere hkrati tudi obstaja reciklažna rešitev. Večji del je to reciklažni in bio-razgradljiv papir (karton, lepenka), les in steklo ter malenkost umetne mase, ki pa je prav tako reciklažna, zatorej brez težav in z mirno vestjo vse delčke embalaže ličila Boho green cosmetics reciklirate z odlaganjem v ustrezne reciklažne zabojnike (ekološke otoke za papir, steklo, embalaža).

 

Večji del Boho green make-up izdelkov je brez glutena, še večji delež pa je veganskih, kar pomeni, da je veliko izdelkov primernih za vegane. Boho green ličila so izdelki, potrjeni kot "One Voice", kar zagotavlja, da nobena sestavina v procesu izdelave, niti končni izdelki, niso testirani na živalih, prav tako ni uporabljena nobena živalska sestavina, razen meda, čebeljega voska in peloda (zgolj slednje sestavine v izdelkih so tiste, zaradi katerih posamezni izdelki niso deklarirani kot veganski).

 

Boho green make-up je okronan tudi s certifikatom gibanja Slow cosmetique, ki zagotavlja resnično zdrave in etične kozmetične izdelke s smiselnostjo. Gibanje Slow cosmetique združuje potrošnike, ki želijo lepoto uživati drugače, po principu manj je več in tudi  željo, da bi spodbujali samo način izdelave, smiselni nakupa z etičnim pristopom do okolja, živali in ljudi.

 

Boho green make-up podpira globalno človekoljubno gibanje »1% for the planet«, torej so Boho green Cosmetics  družbeno odgovorno podjetje, ki 1% vseh prihodkov namenja združenjem in neprofitnim organizacijam, ki se neutrudno potegujejo za dobrobit vseh nas na področju ekologije in aktivnosti širokega spektra drugih družbenih aktivnosti.

 

Vse izjemne izdelke Boho Green ličil si lahko ogledate tukaj.

 

Nekaj vtisov o Boho green kozmetični liniji si lahko preberete na Sugarlove blog tukaj ter opis izkušnje ob uporabi Boho green ekoloških ličil si lahko preberete na Sugarlove blog tukaj

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo prikaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktivnosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih