Slogan-kozmetix.si

Flow kosmetiikka osebje

Organska kozmetika Flow

Organska kozmetika iz neokrnjene finske narave.

Flow kosmetiikka:

 

Čista organska kozmetika, kot je čista arktična narava.

 

Flow kosmetiikka (izvorno Vihreä kosmetiikka Oy oziroma Flow Cosmetics mednarodno) je družinsko podjetje s Finske, v katerem ročno izdelujejo organsko kozmetiko, kar pomeni, da so sestavine iz organskega oziroma ekološkega kmetovanja, divje rasle arktične rastline, večinoma neokrnjene narave Laponske ali pa so eco-certificirane.

 

Vir: Flow Cosmetics

 

Začetek sega v leto 2004, ko je ustanoviteljica Riitta Jänkälä pričela izdelovati naravna trda mila. Takrat se je obrt imenovala še Vihreä kosmetiikka (Zelena kozmetika), ki jo je Riitta vodila sama. Čez čas, ko se je asortiman proizvodov povečal, je leta 2012 obrt prerasla v podjetje.

 

Ustanoviteljica Riitta Jänkälä, Vir: Flow Cosmetics

 

Riitta je pred tem delovala kot frizerka in aromaterapevtka. Skozi izkušnje je pridobila veliko informacij in jasen vpogled v sestavine kozmetičnih izdelkov - tako kemične kot naravne ter njihove učinke na naše telo. Istočano se je spremenil tudi njen interes glede prehranjevanja, ki je prerasel v organsko. Vse skupaj je vodilo k premisleku o tem, kaj posredujemo v telo skozi usta in kaj skozi kožo. Zato se je odločila za organsko pot, brez kemikalij. Ker za svoje visoke standarde ni našla nobene dovolj čiste in organske kozmetike, se je odločila za izdelovanje lastne.

 

Vir: Flow Cosmetics

 

Tovarno Flow kosmetiikka je obiskala tudi Veera Toivanen, ki je sicer  magistrica ekonomije, a je nedolgo tega pričela s pisanjem bloga o načinu živjenja, lepoti, hrani in postala urednica segmenta za prehrano v reviji Nordic Style Magazine. V tej isti reviji so strnjeni zapisi njenih vtisov z obiska tovarne Flow kosmetiikka v Hyvinkää.

 

Obisk proizvodnje Flow kosmetiikka je bil dejansko Veerin prvi obisk katere koli kozmetične tovarne dotlej. Riitta in njena hčerka Suvi sta ji razkazali njihove prostore in bila je nadvse navdušena nad tem, kako zelo odprto in sproščeno sta govorili o njihovem procesu izdelave kozmetike. Namreč, Veera je prepričana, da bi z večjo težavo vstopila v proizvodne prostore katere koli druge velike kozmetičine tovarne.

 

Hčerka Suvi Kunnari, Vir: Flow Cosmetics

 

Ni veliko proizvajalcev kot je Flow kosmetiikka, ki izdelujejo tako zelo čisto in neokrnjeno naravno kozmetiko s tako visoko integriteto. Skrb vzbujajoče in dokaj žalostno je, da standardi organske kozmetike niso več tako strogi in jasni. Certifikati se vse preveč osredotočajo na postavitev minimalnih kriterijev, namesto da bi se posvetili postavitvam visoke kvalitete.

 

Vir: Flow Cosmetics

 

Naravne sestavine, uporabljene za izdelavo kozmetike Flow so organske, z izjemo nekaterih. Primer borovnic: le-te so v njihovih izdelkih divje rasle - s tega vidika torej niso organske, saj organsko pomeni, da je sestavina iz organskega kmetovanja, vsi pa se zavedamo, da naravna sestavina ne more biti bolj neoporečna in neokrnjena kot je divje rasla, še posebej če je to v čistih gozdnih prostranstvih dežele Finske.

 

Vir: Flow Cosmetics

 

Naravne sestavine, ki jih na Finskem ne morejo pridelati ali kupiti, so kupljene drugje, npr. eterično olje pomaranče. Večji del Flow kosmetiikka izdelkov je 100% organski, manjši delež izdelkov kot so npr. naravne kreme za obraz, pa je 95% organski. Slednji izzid je rezultat dejstva, da ni možno izdelati naravne kreme za obraz s 100% organskimi sestavinami, kajti zaradi konsistentnosti in uporabljenih sestavin naravna krema vedno potrebuje nek konzervans in emulgator. To je tudi en izmed momentov, po katerih se razlikujejo kozmetične linije med seboj, saj obstaja možnost izbire sisntetičnih konzervansov ali naravnih. 

 

Vir: Flow Cosmetics

 

Naravne kreme in vsa duga mazila so namreč izdelana z mešanjem vode in olja, česar pa ni možno izvesti brez emulgatorja, saj se v nasprotnem sestavini nikakor ne bi mogli pomešati, kajti olje in voda ločita. Tu je potreben nekakšen emulgator, ki preprečuje ločevanje sestavin. Žal na tej točki nekateri posežejo po sintetičnih konzervansih, medtem ko Flow kosmetiikka vedno izbere zgolj naravne. Sestavine, uporabljene v Flow kosmetiikka so izbrane po kriterijih, določenih za organsko kozmetiko in prav tako tudi na osnovi njihovih lastnih raziskav, ki jih ves čas izvajajo.

 

Vir: Flow Cosmetics

 

Po obisku proizvodnih prostorov Flow kosmetiikka je Veera uvidela, da postavljajo interese uporabnikov v ospredje. Resnično želijo proizvajati organsko kozmetiko odlične kakovosti in v najčistejši obliki. Po vstopu v prostore podjetja Flow, je Veera dobila občutek, da se je znašla v precej običajni, a izjemno čisti in dokaj veliki kuhinji. Tam je bilo vse polno različnih posod: skled, loncev in zajemalk. Vzdušje je Veero sprostilo in razvedrilo, saj je dobila občutek, da je prišla na dom in ne v tovarno. V prostoru je bilo nekaj velikih miz, podobnih kuhinjskim pultom ter hladilnikov. Na policah je bilo polno steklenih kozarcev, napolnjenih z zelišči. Vsak izmed številnih kozarcev je imel svoj napis. Pomirjujoče je bilo spoznanje, da so imeli sestavine ločene in označene.

 

Vir: Flow Cosmetics

 

Med ogledom tovarne z Riitto in Suvi, je ena izmed njunih sodelavk ravno izdelovala Flow kremo za obraz. Viivi je po izobrazbi laboratorijski tehnik in hkrati oseba, ki je zadolžena za konotrolo kvalitete. Od izdelanih proizvodov jemlje vzorce in jih analizira. Iz daljave je Veera lahko opazovala proces izdelave kreme za obraz.Vse je bilo videti kot kuhanje obroka. Viivi je namreč pred seboj imela recept in nekaj steklenic. Vse sestavine je posebej in natančno izmerila ali stehtala, zatem skupaj v loncu zmešala. Lonec je odnesla v drug prostor, kjer je vsebino stresla v stroj za razdelitev kreme v embalažo.

 

Vir: Flow Cosmetics

 

Organska kozmetika ima bolj stroge zahteve in visoke standarde pri obdelavi naravnih sestavin tekom proizvajanja. Proces mora biti reguliran in je predpisan, nekateri prostopki pa so nujni za zagotavljanje uporabniku bolj prijaznega izdelka. Primer je surovo karitejevo maslo, ki ima izjemno močan vonj, zato se ga navadno refinira. Pri Flow organsko karitejevo maslo očistijo s paro, namesto s kemikalijami - slednje je namreč v prkasi tistih industrij, ki ne izdelujejo organske kozmetike.

 

Vir: Flow Cosmetics

 

Za Flow kosmetiikka je poleg naravnega in organskega cilja v ospredju tudi ekološki pristop. Uporabljajo embalažo, ki najmanj obremenjuje okolje, po večini so to stekleničke in ovojnine iz tanke lepenke. 

 

Vir: Flow Cosmetics

 

Pri pakiranju so prav tako dosledni. Viivi je v tistem trenutku pričela z natančnim tehtanjem napolnjenih embalaž in nekaj izmed njih ni imelo povsem natančne teže, zato je bilo potrebno na novo nastaviti stroj za razdeljevanje vsebine. Končne izdelke, ki tehtajo manj od zastavljene teže, tovarna prodaja po znižanih cenah.

 

Vir: Flow Cosmetics

 

Njihovi izdelki so na voljo v njihovi lastni trgovini, preko njihove spletne strani, v vseh trgovinah verige Life na Finskem (skupno 101 trgovin omenjene verige), v skorajda vsaki kozmetični trgovini na Finskem in tamkajšnjih številnih lepotnih salonih ter mnogih kozmetičnih spletnih trgovinah. Prav tako tudi Švedskem, v Nemčiji, Avstriji, na Nizozemskem, na Islandiji, v Italiji in v Sloveniji (Kozmetix.si).

 

Več informacij ali videoposnetek o izdelavi Flow kosmetiikke si lahko preberete/pogledate na naši strani o predstavitvah blagovnih znamk tukaj.

 

Nordic Style Magazine
Flow Kosmetiikka
Kozmetix.si


 

Povezane novice

Flow kosmetiikka čisto organsko karitejevo maslo

Naravna čudežna krema.

Ekološka rožna voda Flow Cosmetics

Sugarlove piše o Flow kosmetiikka.

Kozmetix.si

Mnenja posameznih izdelkov, ki jih je za vas preizkušala in spisala Sugarlove blogerka.

Arktični šipek

Zdravilno šipkovo olje.

Sezam v kozmetični liniji Flow Cosmetics

Sezamovo olje: veliko več kot začimba.

Naredite si sami svoj deodorant

Deodoranti so v večini polni različnih strupenih kemikalij...

Jesenska vresa naravna sestavina Flow kosmetiikka

Zdravilna rastlina v kozmetiki Flow: Jesenska vresa.

nanašanje maske za obraz - 6 korakov do zdrave in sijoče kože z izdelki linije Flow kosmetiikka

6 korakov do sijoče kože z masko in pilingom za obraz.

Barjanska robida naravna sestavina v Flow kosmetiikka
Naravna sestavina Flow kosmetiikka

Barjanska robida: naravna sestavina organske kozmetične linije Flow.

Brusnice v kozmetični liniji Flow Cosmetics
NORDIC STYLE MAGAZINE

Prispevek je preveden del članka iz Nordic Style Magazine, avtorice Unique Hardy.

Arktične sestavine kot super hrana za vašo kožo
NORDIC STYLE MAGAZINE

Prispevek je del članka iz Nordic Style Magazine, avtorice Unique Hardy.

Morska krhlika kot čudodelna rastlina v Mia Hoyto Cosmetics na Kozmetix.si

Morska krhlika ali rakitovec (Hippophae rhamnoides) je en izmed pomembnih super živil za vašo kožo.

Borovnice v kozmetiki Flow

Severna evropska avtohtona borovnica (angl. bilberry) je poznana kot Vaccinicum myrtillus,...

Himalajska sol

Kristalna himalajska sol je drugačna v primerjavi s tradicionalnimi jodiziranimi jedilnimi solmi.

Flow kosmetiikka linija za nego las

Trda mila za lase in balzami za izpiranje las.

Kozmetix.si ambasadorstvo na Sugarlove blog
Sugarlove blog

Kozmetix.si ambasadorka je Sugarlove blog.

  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za komunikacijo na strani
  Piškotki omogočajo prikaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktivnosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih