Slogan-kozmetix.si

Naravna in organska kozmetika

 
Razvrsti po:CENICENI  NAZIVUNAZIVU

ZOBNE ŠČETKE

Razvrsti po:CENICENI  NAZIVUNAZIVU

Zobna ščetka iz bambusa

 

Ekološka 100% biorazgradljiva* naravna zobna ščetka iz bambusa. Z mehkimi ščetinami, primernimi tudi za občutljive dlesni. 

 

Zobna ščetka kot nepogrešljiv del osebne higiene

Zobna ščetka je pripomoček, s katerim skrbimo za ustno higieno. Ker je del osnovne nege, jo uvrščamo na področje kozmetike kot kozmetični pripomoček, s katerim skrbimo za nego zob, dlesni in celotne ustne votline.

 

Kakšna zobna ščetka? Eko zobna ščetka.

Vsak osveščeni kupec se mora vprašati kakšen izdelek kupuje, kaj stoji za izdelkom in kakšen vpliv bo izdelek ob uporabi imel na nas oziroma okolje. Dandanes, ob poplavi raznovrstnih informacij, smo v Kozmetix.si mnenja, da bi pri nakupovanju vsekakor morali imeti v mislih smotrnost, načelnost in zdrav pristop pri izbiri, ki se nam ponujaja. Tudi zobna ščetka je ena izmed teh izdelkov, katere izbira je ključnega pomena – tako za nas kot okolje. več o tem, kako zobna ščetka predstavlja košček mozaika, s katerim se lahko zavestno odločimo aktivneje zavzemati in delovati okoljevarstveno v nadaljevanju, a še prej predstavimo čemu je potrebna takšna pozornost.

 

Naša prihodnost – zdravje, čist zrak in voda, zdrava hrana in čisto okolje je v vseh pogledih odvisna od nas – od človeštva kot celote in od posameznika, pa čeprav se nam zdi, da posameznik ne more vplivati. Vsak igra pomembno vlogo na način, da stori vse, kar je v njegovi moči za zmanjšanje onesnaževanja. V prvi vrsti gre za ločevanje odpadkov – odlaganje  v ustrezne zabojnike oziroma ekološke otoke (posebna pozornost je potrebna pri odlaganju elektronskih naprav, baterij in strupenih tekočin/snovi). Poskrbimo tudi s tem, da za čiščenje v gospodinjstvu in pranje perila ne uporabljamo agresivnih sintetičnih čistil ali pralnih praškov, temveč biološka čistila, ki si jih lahko pripravimo tudi sami doma – z nekaj vode, kisa ali limone ter sode bikarbone. Tako se v okolju ne kopičijo nerazgradljivi strupi in ne zahajajo v vodno okolje.

 

V kolikor bi vsak poskrbel za vse našteto, bi v rekah in morjih bilo manj plastičnih izdelkov in kemikalij zaradi katerih se živali dušijo, v gozdovih, ob rekah in na jasah ne bi bilo kupov pnevmatik, odsluženih koles, pralnih strojev, gospodinjskih aparatov, oblačil in obutve ter različnega drugega kosovnega odpadka, ki ga bi bilo potrebno oddati na deponijo. Plastična embalaža nekega izdelka, katere vsebino smo uporabljali le kratek čas (npr. voda iz plastenke), v naravi zastaja 450 let, saj toliko časa potrebuje, da razpade na mikrodelce. Plastična nesnaga, ki zaide v morja in reke, se spreminja v plastično juho, medtem ko se ponekod tvorijo plastični otoki. Dva sta ogromna, en v Tihem oceanu je velikosti srednje Evrope.

 

 

Zobna ščetka iz bambusa Nordics

 

Naslednji korak je aktivna udeležba. Ljudje bi se morali bolj zavzemati za zmanjšanje izpušnih (vsak lahko nekaj stori za to na dnevni ravni in sicer tako, da del poti opravi peš, s kolesom ali javnim prevozom), prispevajte svoj glas za zmanjšanje izpuhov iz termoelektrarn, ukinitev jedrskih elektrarn ter podpirajte pridobivanje energije iz obnovljivih virov. Aktivno sodelujmo, kadar se v ospredje postavlja okoljevarstvena problematika in podprite tiste institucije in organizacije, ki se na vse moči trudijo doseči tisto, kar določene interesne skupine zavirajo – v luči kapitala so slednje pripravljene žrtvovati vse, zdravje vseh nas in tudi njih – a tega, da gre tudi za njih same, se očitno ne zavedajo dovolj.

 

Poleg že omenjenega ustreznega ločevanja odpadkov in večkratne uporabe izdelkov, je tudi ekološka zobna ščetka, ki jo ponujamo v Kozmetix.si tista, ki igra ključno vlogo, čeprav se na prvi pogled morebiti ne zdi tako. Pa poglejmo na kakšen način je lahko okoljevarstvena. Eko zobna ščetka (skrajšana oblika naziva ekološka zobna ščetka ali bio razgradljiva zobna ščetka*) je v našem asortimentu izdelana iz bambusa, torej je lesena zobna ščetka, ki jo po uporabi enostavno odvržete med biološke odpadke, saj se bo razgradila*. S tega vidika torej bambusova zobna ščetka ne predstavlja nikakršnega bremena za okolje*. To je predvsem pomembno zaradi podatka, da samo na področju ZDA v okolje zaide nekje med 850 milijonov do 1 milijarde plastičnih zobnih ščetk. Že sama izdelava plastične zobne ščetke terja veliko energije in vode, ki je tako dragocena, saj od vseh 70% vode na našem planetu, je samo 1% pitne.

 

Bambusova zobna ščetka je izdelana iz bambusa Moso, ki je hitro rastoča trava. Bambus v osnovi torej ni les, temveč trava, ki pa ima lastnosti lesa, zato se iz njega izdelujejo različni izdelki z vso trdnostjo pravega drevesnega lesa. Moso bambus je tista vrsta bambusa, ki je pande ne jedo, kar je dodatna prednost za te ljubke ogrožene živali, saj jih ne prikrajšamo za hrano. Kot hitro rastoča trava, je bambus Moso skorajda nujno potrebno redno sekati, saj mladike v vsej senci visokega in na gosto poraslega bambusa, ne pridejo do svetlobe. Torej, v kolikor želimo obnavljanje in rast, moramo visoke Moso bambus trstike redno rezati.

 

Nordics bambusova zobna ščetka ima poleg vseh naštetih pozitivnih dejstev tudi v ščetine, ki so brez Bisfenol A (brez BPA). Ščetine so razporejene z izjemno natančnostjo, da omogočijo temeljito čiščenje zob, odlično čiščenje prostorov med zobmi, oblika lesenega držala je ergonomska, kar pomeni, da je izjemno prikladna za prijem ter z dolžino in ščetinami omogoča odličen dostop do notranjosti ustne votline in zadnjih zob, kjer hrana pogosto zastaja. Zobna ščetka s fleksibilnostjo svojih ščetin poleg temeljitega čiščenja zob masira tudi dlesni, kar spodbuja cirkulacijo dlesni in prekrvavljenost ustne votline.

 

* ščetine niso bio-razgradljive, zato jih je potrebno pred oddajo med bio odpadke odstraniti. S pomočjo klešč jih enostavno izpulite in jih oddate v zabojnik namenjem plastiki, kjer jih bodo primerno reciklirali.

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo prikaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktivnosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih